Kategori
sisteme shfrytezimi

Cilin version të sistemit të shfrytëzimit Linux duhet të përdorni?

Versionet e Linux ( Linux Distributions ) dallojnë në cilësitë që ofrojnë, si dhe nga ajo që ju kërkoni të realizoni. Ky postim ofron një udhëzues për versionin më të mirë bazuar në kërkesat tuaja per sistemin e shfrytezimit Linux.

Shpesh më kanë bërë pyetjen: Po pse ke Linux të instaluar në PC? Po pse ke pikërisht këtë version Linux?

Kategori
sisteme shfrytezimi

Linux Mint Reset Password

Për një arsye ose një tjetër, ndodh të harrosh passwordin e kompjuterit tuaj në Linux. Ska rëndësi arsyeja, rezultati është fakti se nuk mund të aksesosh dot asnje dokument në kompjuter. Me shumë mundësi këtë postim mund ta lexosh nga nje paisje mobile, meqënëse të duhet një menyrë urgjente të hysh në sistemin Linux dhe të ndërrosh passwordin.
Ndonjëherë mund të duhet të ndryshosh passwordin e sistemit Linux, pasi mund të dyshosh që dikush tjetër ka tentuar të hyjë në sistem. Nëse passwordi yt është mjaft i thjeshtë, të duhet ta ndërrosh për një password tjetër më të komplikuar.

Kategori
sisteme shfrytezimi

5 arsyet pse Linux është një shembull i mirë i një softi falas dhe me kod të hapur.

Kerneli i sistemit Linux u krijua nga Linus Torvalds, ne vitin 1991, dhe që atëhere ky sistem ka njohur vetëm sukses dhe popullaritet. Në këtë artikull po përmend arsyet pse Linux është rast suksesi i një softi me kod te hapur.

Exit mobile version