Kategori
python ne shqip

3 Arsye pse sugjeroj mesimin e Python per nxenesit ne shkolle te mesme

Mendoj se Python është zgjedhja më e mirë për nxënësit e shkollave të mesme, kjo sepse iu mëson bazat e programimit në formatin më të thjeshtë.
Gjithashtu, Python është projektuar edhe për programim të orientuar nga objektet, pa komponentë shtesë, ndryshe nga C++ dhe Perl.

Kategori
python ne shqip

Statistika dhe trende per vitin 2020

Pas një kërkimi për gjuhët më të kërkuara të programimit, po ndaj me ju disa trende per vitin 2020.

Nga Udemy for Business’ 2020

Raporti vjetor i Udemy for Business Workplace Learning Trends Report liston këto aftësi teknologjike të të ardhmes (The skills of the Future).

Kategori
python ne shqip

Informacione dhe libra falas per Python

Gjatë muajve të fundit kam kërkuar për materialet më të mira për mësimin e programimit në Python. Disa prej tyre janë pa pagese, prandaj në këtë artikull po ndaj me ju tutoriale dhe libra falas per Python, të cilat më duken shumë të qarta në koncepte.

Nëse kam harruar ndonjë link, mos hezitoni të më shkruani email dhe t’a shtoj tek kjo listë.